BÆREDYGTIGE BYER OG LOKALSAMFUND

Det lokale er et af nøgleordene bag partnerskabet i Gladsaxe. Virksomhedernes lokale forankring skal bruges aktivt i den bæredygtige omstilling.

Man kan ikke længere nøjes med at forholde sig til sin egen udledning og sin egen matrikel, men skal derimod udnytte de lokale forbindelser og ressourcer i kampen for mindre spild.

Vi bliver flere og flere mennesker i byerne, og en bæredygtig by og et velfungerende lokalsamfund er derfor et godt sted at starte. Når vi planlægger vores byer, skal vi tænke langsigtet, fleksibelt og sammenhængende.

Gladsaxe skaber, med sit bæredygtige fokus, de perfekter rammer for partnerskabet. Når vi skal til at tænke i nye baner, er det vigtigt med en ambitiøs kommune som er villig til at gå lidt længere, så vi sammen kan nå målet om en 70% CO2 reduktion i 2030.

ANSVARLIGT FORBRUG OG PRODUKTION

Genbrug kræver innovation. For nogle år siden var det nytænkende at nedbryde beton og bruge det til opfyld i veje. Nu skal vi tage det næste skridt. Vi ved, at når vi bygger til et bestemt formål, er der en sandsynlighed for, at funktionen på et tidspunkt bliver forældet. Derfor er vi nødt til at være mere fremtidsbevidste, når vi bygger. Bygninger skal gerne kunne konverteres, og materialerne nemt kunne skilles ad.

I takt med at kravene for byggeri bliver skærpet, og vi forventer mere af vores bygninger, er der en masse, som bliver revet ned for at gøre plads til bedre og mere bæredygtigt byggeri.

Her mener vi, at det er vigtigt at forholde sig til de tilgængelige ressourcer, og gerne lokalt.

Denne proces kræver tålmodighed og kreativitet, da man ikke kan regne med, at naboen ligger inde med lige præcis de fliser, man står og mangler.

Derfor vil der i alle annoncerne på denne hjemmeside være informationer om tilgængelighed. Det skal hjælpe os til at være mere innovative og tænke længere ud i fremtiden, når vi bygger. Lad dig inspirere af annoncerne frem for at forvente et bestemt produkt.

En virksomheds affald, er en anden virksomheds guld.

PARTNERSKABER FOR HANDLING

I Gladsaxe er vi en masse forskellige virksomheder samlet. Det har vi udnyttet og skabt Byggespildsgruppen. Et partnerskab for vidensudveksling og vidensdeling i byggebranchen.

I denne gruppe deler vi både fysiske materialer, men også nyttig information om, hvordan man bedst genanvender de forskellige ressourcer. Vi er forskellige virksomheder, som alle har en ambition om at mindske spildet i byggebranchen.

Nogle af os ville under andre omstændigheder være konkurrenter, men i denne sammenhæng har vi valgt at gå sammen og dele vores viden.

Vi har lagt vores idékatalog tilgængeligt for alle her på hjemmesiden. Du kan altså via Bygcirkulært.dk både afhænde og modtage materialer, og samtidig blive inspireret til, hvordan du kan bruge dem. Se under “Inspiration”.