For at øge den cirkulære og bæredygtige økonomi har Gladsaxe Erhvervsby og Gladsaxe Kommune indgået et partnerskab om at øge genbrug af byggematerialer i byggebranchen. Sammen har vi etableret platformen bygcirkulært.dk

Formålet med bygcirkulært.dk er, at gøre det let at skabe kontakt mellem professionelle byggeaktører, som tilbyder eller søger brugte byggematerialer. bygcirkulært.dk kan anvendes af alle professionelle aktører bl.a. virksomheder og kommuner i Danmark.

Gladsaxe Erhvervsby består af ca. 70 små og store virksomheder, ejendomsejere, uddannelsesinstitutioner og Gladsaxe Kommune. Gladsaxe Erhvervsby er forankret i Gladsaxe kommune, som er en af de kommuner, som er gået forrest med at sætte og realisere bæredygtige ambitioner, som det fremgår af Gladsaxestrategien.

I Erhvervsbyen er vi stærkt optaget af at arbejde sammen om bæredygtighed og cirkulær økonomi. Derfor har vi samlet en Byggespildsgruppe, hvor MOE, NCC, MT Højgaard, CASA, Freja Ejendomme, Novo Nordisk, Pension Danmark, BAM Danmark og Gladsaxe Kommune deltager. Byggespildsgruppen har en fælles ambition om at mindske spildet i byggeprojekter, og det tror vi på kan lykkedes ved at dele viden og erfaringer på tværs om genanvendelse af materialer. Styrken ved samarbejdet i Byggespildsgruppen er, at mange af deltagerne under andre omstændigheder er konkurrenter, men her står vi med en fælles udfordring, som vi kun kan løse ved at gå sammen og skabe innovative løsninger sammen.

Alle professionelle aktører i Danmark – virksomheder og offentlige myndigheder – er velkomne til at benytte bygcirkulært.dk .